Menu
Przepisy / Śniadanie / Kolacja

Carpaccio z cukinii z pesto rukolowym

Carpaccio z cukinii z pesto rukolowym to proste i pyszne danie z cukinii. Jak zrobić carpaccio z cukinii? Poznaj prosty przepis na carpaccio z cukinii z pesto!

Carpaccio z cukinii z pesto rukolowym to wyjątkowe danie z cukinii, które łączy w sobie nie tylko niezwykły smak, ale także bogactwo wartości odżywczych.
Cukinia, główny składnik tego lekkiego dania, jest niskokalorycznym warzywem bogatym w witaminy i minerały. Zawiera także dużo błonnika, który korzystnie wpływa na układ trawienny i utrzymanie prawidłowej wagi ciała.
Pesto z rukoli, użyte jako wyjątkowy sos do tego carpaccio, to aromatyczna kompozycja zielonych listków, oliwy z oliwek, czosnku i słonecznika. Rukola, będąca głównym składnikiem pesto, jest źródłem witamin A, C i K, a także minerałów, takich jak żelazo i magnez. Jej intensywny smak i korzyści dla zdrowia sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do tego dania.
Dodatkowym elementem w tej kompozycji są ziarna słonecznika, które są doskonałym źródłem witamin E i B, a także zdrowych tłuszczów. Ich chrupiąca konsystencja nadaje pesto interesującego i zróżnicowanego charakteru smakowego.
Carpaccio z cukinii z pesto to idealna propozycja dla miłośników lekkich i smacznych dań, którzy cenią sobie połączenie zdrowych składników i ciekawego smaku.
Z czym jeść cukinię? Poznaj prosty przepis na cukinię z patelni!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 330
Białko: 6 g
Węglowodany: 25 g
Tłuszcze: 23 g

Składniki na 1 porcję carpaccio z cukinii z pesto rukolowym:

  • Carpaccio z cukinii (sprawdź przepis)
    • Cukinia 1 mała sztuka (200 g)
    • Oliwa z oliwek lub jakikolwiek olej 1 łyżeczka (5 g)
    • Sól
  • Pesto z rukoli i słonecznika (sprawdź przepis)
    • Rukola 2 garści (40 g)
    • Słonecznik łuskany 2 łyżki (20 g)
    • Czosnek 1 ząbek (5 g)
    • Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
    • Syrop z agawy lub inny 1 łyżka (15 g)
    • Sól
    • Pieprz
    • Bazylia
    • Rozmaryn
    • Woda

Przygotowanie carpaccio z cukinii z pesto rukolowym:

  1. Przygotuj pesto z rukoli i słonecznika (sprawdź przepis).
  2. Przygotuj carpaccio z cukinii (sprawdź przepis).
  3. Przełóż na talerz. Zjedz od razu po przygotowaniu.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: carpaccio z cukinii sos, carpaccio z cukinii przepis, pesto z rukoli przepis, pesto rukolowe przepis, z czym jeść cukinię, z czym podawać cukinię, przepis na cukinię z patelni, cukinia z patelni przepisy, cukinia z patelni kcal, z czym jeść pesto

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze