Menu

Chipsy jabłkowe to prosta fit przekąska z jabłka. Są niskokaloryczne, pożywne i naprawdę pyszne! Jak zrobić chipsy jabłkowe? Poznaj łatwy przepis na fit chipsy!

Chipsy jabłkowe to pyszna, zdrowa i niskokaloryczna przekąska z jabłek.
Chipsy z jabłka są niesamowicie proste w przygotowaniu i naprawdę pożywne oraz zdrowe.
Jabłko jest bogate w liczne wartości odżywcze i nieocenione właściwości zdrowotne. Dzięki dużej zawartości błonnika świetnie reguluje pracę jelit. Bor zawarty w jabłkach wspomaga poprawę koncentracji, pamięci i aktywności elektrycznej naszego mózgu oraz wzmacnia kości. Większość korzystnych dla organizmu przeciwutleniaczy znajduje się w skórce jabłka.
Jabłka są niezastąpionymi produktami w zdrowej i dietetycznej diecie. Średniej wielkości jabłko dostarcza tylko 80 kalorii.
Zawarte w jabłkach pektyny działają oczyszczająco na organizm– usuwają z niego toksyny.
Jak zrobić chipsy z jabłka? Poznaj prosty przepis na chipsy jabłkowe!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 60 min
Kalorie: 88
Białko: 1 g
Węglowodany: 23 g
Tłuszcze: <1 g

Składniki na 1 porcję chipsów jabłkowych:

  • Jabłko 1 średnia sztuka (150 g)
  • Sok z cytryny 3 łyżki (15 g)
  • Cynamon

Przygotowanie chipsów jabłkowych:

  1. Jabłko dokładnie umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry (najlepiej żeby wszystkie były podobnej grubości). 
  2. Przygotowane plastry skrop sokiem z cytryny. 
  3. Rozgrzej piekarnik do 140 st. C. 
  4. Plastry przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zwróć uwagę, aby na siebie nie nachodziły.
  5. Plastry delikatnie oprósz cynamonem. 
  6. Blachę włóż do rozgrzanego piekarnika na 20 min. 
  7. Po upływie wskazanego czasu przełóż plastry na drugą stronę i ponownie oprósz cynamonem. Blachę włóż do piekarnika na 40 min. 
  8. Po upływie wskazanego czasu plasterki jabłka powinny być wystarczająco wysuszone. Jeśli nie będą to zostaw je w piekarniku jeszcze na parę minut. 
  9. Gotowe chipsy wyciągnij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.  

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: chipsy z jabłka, jak zrobić chipsy z jabłka w piekarniku, jak zrobić chipsy z jabłek z cynamonem, zdrowa przekąska z jabłek, chrupiące chipsy z jabłek przepis, chipsy z jabłek z cynamonem przepis, chipsy z jabłek kalorie, chipsy z jabłek przepis, chipsy jabłkowe z cynamonem, chipsy jabłkowe jak zrobić, przepis na chipsy z jabłka, jak zrobić chipsy z jabłek, jak zrobić chipsy jabłkowe w piekarniku, jak zrobić samemu chipsy jabłkowe, jak zrobić dobre chipsy jabłkowe, jak zrobić czipsy jabłkowe, chipsy jabłkowe z piekarnika przepis, przepis na chipsy z piekarnika, jabłka przepisy kulinarne, jabłka przepisy fit, jabłko na diecie odchudzającejchipsy jabłkowe prosty przepis, chipsy jabłkowe przepis

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 51 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

1 Komentarz
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Oliwia

Pyszne i bardzo chrupiące! 🙂