Chipsy jabłkowe to prosta fit przekąska z jabłka. Są niskokaloryczne, pożywne i naprawdę pyszne! Jak zrobić chipsy jabłkowe? Poznaj łatwy przepis na fit chipsy!
Chipsy jabłkowe to pyszna, zdrowa i niskokaloryczna przekąska z jabłek.
Chipsy z jabłka są niesamowicie proste w przygotowaniu i naprawdę pożywne oraz zdrowe.
Jabłko jest bogate w liczne wartości odżywcze i nieocenione właściwości zdrowotne. Dzięki dużej zawartości błonnika świetnie reguluje pracę jelit. Bor zawarty w jabłkach wspomaga poprawę koncentracji, pamięci i aktywności elektrycznej naszego mózgu oraz wzmacnia kości. Większość korzystnych dla organizmu przeciwutleniaczy znajduje się w skórce jabłka.
Jabłka są niezastąpionymi produktami w zdrowej i dietetycznej diecie. Średniej wielkości jabłko dostarcza tylko 80 kalorii.
Zawarte w jabłkach pektyny działają oczyszczająco na organizm– usuwają z niego toksyny.
Jak zrobić chipsy z jabłka? Poznaj prosty przepis na chipsy jabłkowe!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 60 min
Kalorie: 88
Białko: 1 g
Węglowodany: 23 g
Tłuszcze: <1 g
Składniki na 1 porcję chipsów jabłkowych:
- Jabłko 1 średnia sztuka (150 g)
- Sok z cytryny 3 łyżki (15 g)
- Cynamon
Przygotowanie chipsów jabłkowych:
- Jabłko dokładnie umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry (najlepiej żeby wszystkie były podobnej grubości).
- Przygotowane plastry skrop sokiem z cytryny.
- Rozgrzej piekarnik do 140 st. C.
- Plastry przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zwróć uwagę, aby na siebie nie nachodziły.
- Plastry delikatnie oprósz cynamonem.
- Blachę włóż do rozgrzanego piekarnika na 20 min.
- Po upływie wskazanego czasu przełóż plastry na drugą stronę i ponownie oprósz cynamonem. Blachę włóż do piekarnika na 40 min.
- Po upływie wskazanego czasu plasterki jabłka powinny być wystarczająco wysuszone. Jeśli nie będą to zostaw je w piekarniku jeszcze na parę minut.
- Gotowe chipsy wyciągnij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: chipsy z jabłka, jak zrobić chipsy z jabłka w piekarniku, jak zrobić chipsy z jabłek z cynamonem, zdrowa przekąska z jabłek, chrupiące chipsy z jabłek przepis, chipsy z jabłek z cynamonem przepis, chipsy z jabłek kalorie, chipsy z jabłek przepis, chipsy jabłkowe z cynamonem, chipsy jabłkowe jak zrobić, przepis na chipsy z jabłka, jak zrobić chipsy z jabłek, jak zrobić chipsy jabłkowe w piekarniku, jak zrobić samemu chipsy jabłkowe, jak zrobić dobre chipsy jabłkowe, jak zrobić czipsy jabłkowe, chipsy jabłkowe z piekarnika przepis, przepis na chipsy z piekarnika, jabłka przepisy kulinarne, jabłka przepisy fit, jabłko na diecie odchudzającejchipsy jabłkowe prosty przepis, chipsy jabłkowe przepis
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: