Owsianka z bananem i masłem orzechowym to prosty i szybki fit posiłek. Jak zrobić płatki owsiane z masłem orzechowym? Poznaj prosty przepis na owsiankę!
-
Przeczytaj więcejKremowa tarta cytrynowo-kokosowa to prosta i szybka tarta na słodko. Jak zrobić tartę kokosową? Poznaj prosty przepis na tartę cytrynową!
-
Przeczytaj więcejZupa krem z dyni z nutą imbiru i kokosa to prosta zupa dyniowa z mlekiem kokosowym. Jak zrobić zupę krem z dyni? Poznaj przepis na krem z dyni z imbirem!
-
Przeczytaj więcejBurrito śniadaniowe to pomysł na śniadanie z jajek. Jak zrobić tortillę na śniadanie? Poznaj prosty przepis na fit śniadanie z jajek!
-
Przeczytaj więcejMała plamka pleśni na jabłku nie zawsze jest taka niewinna. Sprawdź, czy odkrojenie fragmentu wystarczy, by owoc był bezpieczny do jedzenia. Niewielka plamka pleśni na jabłku często wydaje się błahostką. Wiele osób po prostu odkrawa uszkodzone miejsce i zjada resztę owocu, uznając, że to przecież tylko mały fragment. Jednak pleśń to nie tylko widoczny nalot na skórce, ponieważ jej struktura sięga głębiej i przenika niestety do miąższu. Choć jabłko wygląda dobrze po odkrojeniu to może zawierać szkodliwe substancje niewidoczne gołym okiem. Czy w takiej sytuacji lepiej wyrzucić cały owoc, czy wystarczy odpowiednio usunąć spleśniały fragment i resztę spokojnie zjeść? Skąd…
-
Przeczytaj więcejZupa krem z białej fasoli i gruszki to prosta i dietetyczna zupa fasolowa. Jak zrobić zupę krem z fasoli? Poznaj łatwy przepis na zupę krem z fasoli i gruszki!
-
Przeczytaj więcejPieczona owsianka Snickers to proste i szybkie danie na słodko. Jak zrobić pieczoną owsiankę z czekoladą? Poznaj przepis na pieczoną owsiankę z orzeszkami!
-
Przeczytaj więcejBułka z kurczakiem, camembertem i musem daktylowym to fit kanapka z kurczakiem. Jak zrobić kanapkę z kurczakiem? Poznaj prosty przepis na bułkę z kurczakiem!
-
Przeczytaj więcejSałatka serowa z gruszką i sosem musztardowym to prosty i szybki fit posiłek. Jak zrobić sałatkę z gruszką? Poznaj prosty przepis na dietetyczną sałatkę serową!
-
Przeczytaj więcejCzy naprawdę można bezpiecznie gotować wodę drugi raz? Sprawdź, co dzieje się w czajniku po kolejnym zagotowaniu i kiedy lepiej nalać świeżą. Wielu z nas gotuje wodę w czajniku kilka razy dziennie, często wykorzystując tą samą, która została po poprzednim zagotowaniu. To wygodne i ogranicza marnowanie, ale czy na pewno bezpieczne? Wokół ponownego gotowania wody narosło wiele mitów, ponieważ jedni twierdzą, że staje się „martwa”, a inni, że może szkodzić zdrowiu. W rzeczywistości wszystko zależy od tego, co znajduje się w wodzie i jak długo stoi w czajniku. Co naprawdę dzieje się podczas gotowania wody Podczas gotowania wody zachodzą procesy,…