Menu
Przepisy / Wielkanoc / Śniadanie / Kolacja

Jajka faszerowane szynką i serkiem kremowym

Jajka faszerowane szynką i serkiem kremowym to proste i szybkie danie jajeczne. Jak zrobić jaja faszerowane szynką? Poznaj prosty przepis na jajka faszerowane!

Jajka faszerowane szynką i serkiem kremowym to proste i szybkie w przygotowaniu danie z jajek i szynki.
Jaja faszerowane szynką świetnie smakują zarówno same, jak i z różnymi dodatkami np. sosami, świeżymi ziołami, pieczywem czy sałatkami.
Jajka są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, licznych składników mineralnych i witamin, dlatego warto spożywać je regularnie.
Polędwica sopocka to delikatna i soczysta wędzonka otrzymana z polędwicy wieprzowej. Jest doskonałym źródłem białka w diecie.
Jeśli lubisz jajka faszerowane– sprawdź również przepis na jajka faszerowane pomidorkami koktajlowymi i serem.
Jak zrobić jajka faszerowane szynką? Poznaj prosty przepis na jaja faszerowane szynką!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 250
Białko: 20 g
Węglowodany: 3 g
Tłuszcze: 16 g

Składniki na 1 porcję jajek faszerowanych szynką i serkiem kremowym:

  • Jajka kurze 2 średnie sztuki (50 g)
  • Wędlina polędwica sopocka 3 plastry (30 g)
  • Serek kremowy naturalny (np. Arla, Piątnica, Philadelphia lub inny) 2 łyżeczki (20 g)
  • Musztarda 1 łyżka (10 g)
  • Majonez lekki 1 łyżeczka (10 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie jajek faszerowanych szynką i serkiem kremowym:

  1. Jajka ugotuj na twardo (sprawdź przepis).
  2. Wędlinę pokrój w drobną kosteczkę.  
  3. Ugotowane jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i włóż je do miseczki. 
  4. Do żółtek dodaj serek, musztardę i majonez. Rozgnieć i wymieszaj widelcem. 
  5. Następnie dodaj wędlinę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj. 
  6. Białka jajka napełnij przygotowanym farszem. 
  7. Przełóż na talerz. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jajka faszerowane szynką przepis, jajka faszerowane serkiem smietankowym, jajka nadziewane serkiem, jak zrobić jajka faszerowane szynką, jajka faszerowane przepis, jaja faszerowane na wielkanoc, jaja faszerowane szynką, jajka szynka przepisy, jajka szynka majonez, jajka na wielkanoc przepisy, jajka na wielkanoc faszerowane

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 41 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

1 Komentarz
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
trackback

[…] Jaja w panierce to proste i szybkie w przygotowaniu danie z jajek. Jest niezwykle uniwersalne i naprawdę smaczne. Jajko w panierce można jeść samo lub z różnymi dodatkami np. sosami, pieczywem czy sałatką.Jajka są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, licznych składników mineralnych i witamin, dlatego warto spożywać je regularnie.Jeśli lubisz proste i szybkie przepisy z jajek na twardo– sprawdź również przepis na jajka faszerowane szynk […]