jajka po benedyktynsku z chrupiącym bekonem przepis

Jajka po benedyktyńsku z chrupiącym bekonem

Domi Zaremba

Jajka po benedyktyńsku z bekonem to sprawdzony przepis na pyszne śniadanie. Jak zrobić jajka po benedyktyńsku? Poznaj prosty przepis na jajka po benedyktyńsku!

Jajka po benedyktyńsku z chrupiącym bekonem to naprawdę pyszne danie kuchni amerykańskiej.
Jajka po benedyktyńsku to potrawa, która składa się z pieczywa, jajka w koszulce, sosu holenderskiego i dodatków, najczęściej wędliny czy warzyw.
Jajka po benedyktyńsku to świetny wybór na śniadanie lub drugie śniadanie.
Jajko to bogate źródło pełnowartościowego i wzorcowego białka. Zawiera wszystkie aminokwasy w odpowiednich ilościach, w tym również te niezbędne, których nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować. Dodatkowo jajka są świetnym źródłem witamin A, z grupy B, D, E i K oraz wielu składników mineralnych. 
Boczek dostarcza organizmowi tłuszcz (w tym jednonienasycony), białko, witaminy (w tym nawet witaminy z grupy B) oraz niektóre minerały. Należy jednak pamiętać, że boczek jest bardzo tłusty i kaloryczny.
Jak zrobić jajka po benedyktyńsku z boczkiem? Poznaj przepis na jajka po benedyktyńsku z bekonem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 20 min
Kalorie: 497
Białko: 12 g
Węglowodany: 14 g
Tłuszcze: 43 g

Składniki na 1 porcję jajek po benedyktyńsku z chrupiącym bekonem:

  • Chleb tostowy 1 kromka (25 g)
  • Boczek wieprzowy 1 plaster (20 g)
  • Jajko w koszulce (sprawdź przepis)
    • Jajko kurze 1 mała sztuka (50 g)
    • Oliwa z oliwek 1/4 łyżeczki (1 g)
  • Sos holenderski (sprawdź przepis)
    • Żółtko jaja kurzego 1 sztuka (20 g)
    • Masło klarowane 2 łyżki (20 g)
    • Sok z cytryny 1 łyżeczka (3 g)
    • Sól
    • Pieprz

Przygotowanie jajek po benedyktyńsku z chrupiącym bekonem:

  1. Przygotuj bekon (sprawdź przepis).
  2. Przygotuj sos holenderski (sprawdź przepis).
  3. Przygotuj jajko w koszulce (sprawdź przepis).
  4. Kromkę chleba tostowego podpiecz w tosterze lub na suchej patelni (na bardzo małym ogniu przez około 3-5 min na każdą stronę). 
  5. Na kromkę połóż pokruszony bekon i jajko w koszulce. Polej sosem holenderskim.
  6. Zjedz od razu po przygotowaniu.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jajka po benedyktyńsku przepis, jajka po benedyktyńsku z bekonem, jajka po benedyktyńsku z boczkiem, jak zrobić jajka po benedyktyńsku, jak przygotować jajka po benedyktyńsku, przepisy z jajkiem na sniadanie, przepisy na dania z jajkami, przepisy z chlebem tostowym

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 10 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis