Menu
Przepisy / Obiad / Kolacja

Karkówka w ziołach

Karkówka w ziołach to proste i szybkie danie z karkówki. Jak przyrządzić karkówkę? Poznaj prosty przepis na karkówkę w plastrach!

Karkówka w ziołach to proste i szybkie w przygotowaniu danie z karkówki w plastrach.
Karkówka smażona to bardzo uniwersalne danie, które można wykorzystać na wiele sposobów…
Karkówka z patelni świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami, np: sosami, sałatkami, ziemniakami, ryżem, pieczywem (również jako burger), czy tortillą.
Wieprzowina jest od lat bardzo popularnym mięsem. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą– dostarcza sporo białka, witamin i żelaza.
Ten posiłek jest odpowiedni dla ludzi stosujących dietę standardową lub niskowęglowodanową (w tym również ketogeniczną).
Jak zrobić karkówkę? Poznaj prosty przepis na karkówkę!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min + czas marynowania
Kalorie: 397
Białko: 30 g
Węglowodany: <1 g
Tłuszcze: 31 g

Składniki na 1 porcję karkówki w ziołach:

  • Karkówka wieprzowa 1 średni plaster (150 g)
  • Masło klarowane 1 łyżeczka (5 g)
  • Czosnek w proszku
  • Zioła prowansalskie
  • Tymianek
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie karkówki w ziołach:

  1. Mięso oczyść, osusz i połóż na deskę. Rozgnieć i rozpłaszcz dłońmi. 
  2. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, czosnkiem w proszku, tymiankiem i pieprzem z dwóch stron. Dokładnie wklep przyprawy w mięso. 
  3. Przykryj i włóż do lodówki na minimum 30 min (możesz pominąć marynowanie, ale smak karkówki będzie mniej wyrazisty).
  4. Na patelni rozgrzej masło. Po chwili włóż mięso. Smaż na umiarkowanym ogniu do prawidłowej obróbki termicznej i zarumienienia, czyli po kilka minut na każdą stronę (w zależności od grubości plastra). Pilnuj, aby zbyt mocno nie przypalić mięsa. 
  5. Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw do smaku solą. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: karkówka smażona na patelni, karkówka smażona w plastrach, karkówka smażona kalorie, jak zrobić karkówkę, prosty przepis na karkówkę, karkówka przepis, karkówka z ziołami, jak przyprawić karkówkę, jak zrobić karkówkę na obiad, karkówka wieprzowa przepis, karkówka w ziołach, karkówka smażona na maśle, karkówka smażona na patelni kcal, karkówka smażona przepis, jak przyrządzić karkówkę, przepis na karkówkę

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 39 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze