Leczo z dynią i czerwoną fasolą przepis

Leczo z dynią i czerwoną fasolą

Domi Zaremba

Leczo z dynią i czerwoną fasolą to prosty i szybki posiłek dietetyczny. Jak zrobić leczo z czerwoną fasolą? Poznaj prosty przepis na leczo z dyni!

Leczo z dynią i czerwoną fasolą to niezwykle prosty w przygotowaniu fit posiłek wegański.
Przyrządzenie tego pysznego dania zajmuje tylko niecałe 15 min. Do przygotowania lecza z dynią i czerwoną fasolą potrzebujesz: dynię (świeżą lub mrożoną), czerwoną fasolę konserwową, pomidory konserwowe, cebulę, kukurydzę konserwową, czosnek, olej kokosowy (można zastąpić jakimkolwiek tłuszczem) oraz przyprawy.
Leczo z dynią i czerwoną fasolą to uniwersalny posiłek, który świetnie smakuje zarówno sam, jak i z różnymi dodatkami np. pieczywem, ziemniakami, kaszami, makaronami czy ryżami.
Jak zrobić leczo z dyni? Poznaj prosty przepis na leczo z czerwoną fasolą!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 274
Białko: 8 g
Węglowodany: 43 g
Tłuszcze: 8 g

Składniki na 1 porcję leczo z dynią i czerwoną fasolą:

  • Dynia 1/4 średniej sztuki (150 g)
  • Fasola czerwona konserwowa 1/4 puszki (60 g)
  • Pomidory konserwowe 1 puszka (400 g)
  • Cebula 1 mała sztuka (50 g)
  • Kukurydza konserwowa 2 łyżki (30 g)
  • Czosnek 1 ząbek (5 g)
  • Olej kokosowy 1 łyżeczka (4 g)
  • Liść laurowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka wędzona papryka
  • Papryka chilli

Przygotowanie leczo z dynią i czerwoną fasolą:

  1. Z umytej dyni odkrój kawałek, obierz go ze skórki i oczyść z pestek. Pokrój w małej wielkości kostki.
  2. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno pokrój. 
  3. W garnku rozgrzej olej. Po chwili wrzuć cebulę, czosnek i 1 liść laurowy. Smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając.
  4. Następnie dodaj pomidory konserwowe (razem z sokiem) i dynię. Gotuj na małym ogniu przez około 10-15 min, tak aby dynia zmiękła, ale żeby się nie rozpadła. Co chwilę mieszaj. 
  5. Pod koniec gotowania dodaj odcedzone z zalewy ziarna kukurydzy i fasolę. Dopraw do smaku słodką wędzoną papryką, papryką chilli, solą oraz pieprzem. Wymieszaj. 
  6. Wyłóż na talerz. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: leczo z dynią przepis, leczo z czerwoną fasolą, jak zrobić leczo z dyni, jak zrobić leczo z dynią, przepis na leczo z czerwoną fasolą, jak zrobić leczo z czerwoną fasolą, przepis na leczo z dynią, leczo z dyni przepis, leczo z czerwoną fasolą przepis, przepisy z dynią, przepisy z czerwonej fasoli, przepisy z pomidorami z puszki

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 10 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis