Pasta z czerwonej soczewicy i tofu
Pasta z soczewicy i tofu to prosta w przygotowaniu fit pasta wegańska. Jak zrobić pastę z soczewicy i tofu? Poznaj łatwy przepis na pastę z czerwonej soczewicy!
Pasta z czerwonej soczewicy i tofu to prosty i szybki w przygotowaniu posiłek, który można wykorzystać na wiele sposobów. Najlepiej na raz przygotować kilka porcji tego posiłku i zjeść je w ciągu paru dni. To uniwersalny posiłek, dzięki któremu można zaoszczędzić mnóstwo czasu.
Pastę z czerwonej soczewicy i tofu można zjeść samą lub jako dodatek do np. pieczywa, makaronu, tortilli czy pokrojonych w słupki warzyw (np. marchew, papryka, ogórek).
Soczewica posiada mnóstwo cennych wartości odżywczych i właściwości leczniczych. To pożywny produkt o wysokiej zawartości białka roślinnego. Dodatkowo zawiera sporo m.in. kwasu foliowego, potasu, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, cynku, witamin C, A, K i z grupy B.
Jak zrobić pastę z soczewicy? Poznaj prosty przepis na wegańską pastę na kanapki!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 12 min
Kalorie: 277
Białko: 22 g
Węglowodany: 39 g
Tłuszcze: 5 g
Składniki na 1 porcję pasty z czerwonej soczewicy i tofu:
- Soczewica czerwona 6 łyżek (60 g)
- Tofu 1/4 opakowania (50 g)
- Czosnek 1 ząbek (5 g)
- Sól
- Kurkuma
- Curry
- Chilli
- Wędzona słodka papryka
Przygotowanie pasty z czerwonej soczewicy i tofu:
- Ugotuj soczewicę (sprawdź przepis).
- W pojemniku do blendera umieść ugotowaną soczewicę (o zwartej konsystencji- nie może być wodnista, dlatego w razie potrzeby odlej wodę), rozdrobnione tofu i obrany oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, kurkumą, curry, chilli i wędzoną słodką papryką. Zblenduj na jednolitą masę.
- Przełóż do wygodnego naczynia. Pastę przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku i zjedz w ciągu 3-4 dni.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: pasta z soczewicy przepis, pasta z soczewicy czerwonej, pasta z czerwonej soczewicy, pasta z czerwonej soczewicy przepis, pasta z tofu wędzonego, pasta z tofu i czosnkiem, pasta z tofu na kanapki, pasta z tofu przepis, jak zrobić pastę z soczewicy, najlepsza pasta z soczewicy, wegańska pasta na kanapki, pasta wegańska do chleba, pasta wegańska na kanapki, soczewica czerwona z tofu
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: