Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego ze śmietaną przepis

Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego ze śmietaną

Domi Zaremba

Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego ze śmietaną to bardzo smaczna i pożywna pasta rybna. Jak zrobić pastę rybną? Poznaj prosty przepis na pastę z tuńczykiem!

Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego ze śmietaną to smakowite połączenie składników, które z pewnością zadowoli nawet wymagające podniebienia. Ta pyszna i łatwa do przygotowania pasta rybna jest doskonałą propozycją dla osób, które stosują dietę ketogeniczną.
Ketogeniczne pasty najlepiej jeść z warzywami o niskiej zawartości węglowodanów, takimi jak np. sałata, seler naciowy, marchew czy ogórek. Można też wykorzystać niskowęglowodanowe warzywne placki lub keto pieczywo.
Tuńczyk, który jest głównym składnikiem pasty, to ryba o wysokiej zawartości białka i zdrowych tłuszczów omega-3. Te nienasycone kwasy tłuszczowe korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy i pomagają w utrzymaniu zdrowego poziomu cholesterolu. Tuńczyk dostarcza również składniki odżywcze, takie jak witaminy A, D i E, oraz minerały, w tym żelazo i magnez.
Ogórki kiszone są idealnym uzupełnieniem pasty, dodając świeżości i charakterystycznego kwaśnego smaku. Są niskokaloryczne i bogate w błonnik, co sprzyja prawidłowemu trawieniu. Ponadto, ogórki kiszone zawierają naturalnie występujące probiotyki, które wspierają zdrową florę bakteryjną jelit.
Dodanie śmietany do pasty nadaje jej kremowej konsystencji i delikatnego smaku. Śmietana jest źródłem tłuszczów, które są niezbędne w diecie ketogenicznej, a także dostarcza witaminę A i kwas mlekowy.
Pasta z tuńczyka z puszki jest świetnym pomysłem na szybki i zdrowy posiłek na zimno.
Jeśli lubisz pasty rybne– sprawdź również przepis na pastę łososiową!
Jak zrobić pastę z tuńczyka? Poznaj prosty przepis na pastę rybną z tuńczyka!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 2 min
Kalorie: 443
Białko: 32 g
Węglowodany: 8 g
Tłuszcze: 29 g

Składniki na 1 porcję pasty z tuńczyka i ogórka kiszonego ze śmietaną:

  • Tuńczyk w wodzie 1 opakowanie (120 g)
  • Ogórek kiszony 2 średnie sztuki (100 g)
  • Cebula 1 mała sztuka (30 g)
  • Śmietana 30% około 1/3 małego opakowania (75 g)
  • Musztarda 2 łyżki (20 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie pasty z tuńczyka i ogórka kiszonego ze śmietaną:

  1. Tuńczyka odcedź i rozdrobnij widelcem.
  2. Cebulę obierz i drobno pokrój.
  3. Ogórki odcedź z zalewy i pokrój w drobną kostkę.
  4. W miseczce umieść tuńczyka, cebulę, ogórki, śmietanę i musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pasta rybna przepis, pasta rybna przepis bez jajek, pasta rybna przepis z tuńczyka, pasta z tuńczyka bez jajek, pasta z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, pasta z tuńczyka kalorie, pasta z tuńczyka z puszki, jak zrobić pastę z tuńczyka, jak zrobić pastę rybną, pasta rybna keto, pasta rybna tuńczyk, pasta tuńczykowa, pasta rybna z ogórkiem kiszonym

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis