Menu

Placki bananowe z marchewką to prosty fit posiłek na słodko z bananem. Jak zrobić placki z marchewką? Poznaj prosty przepis na dietetyczne placki z bananem!

Placki bananowe z marchewką to prosty i szybki w przygotowaniu fit posiłek z bananem. Bezglutenowe placuszki bananowe są zdrowe, pożywne i naprawdę pyszne.
Banany zawierają wszystkie najważniejsze witaminy: A, z grupy B, C, E i K oraz składniki mineralne: fosfor, magnez, potas i wapń oraz błonnik.
Marchew jest świetnym źródłem witaminy C, E, K i witamin z grupy B oraz minerałów m.in. potasu, wapnia, fosforu, sodu i magnezu.
Jak zrobić placki z marchewką? Poznaj prosty przepis na placki z bananem i marchewką!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min
Kalorie: 404
Białko: 13 g
Węglowodany: 62 g
Tłuszcze: 11 g

Składniki na 1 porcję placków bananowych z marchewką (około 6-10 sztuk):

  • Banan 1 średnia sztuka (100 g)
  • Marchew 1 średnia lub 2 małe sztuki (90 g)
  • Jogurt naturalny 3% 2 łyżki (50 g)
  • Jajko kurze 1 sztuka (50 g)
  • Mąka (np. kukurydziana lub ryżowa) 4 łyżki (40 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 1 łyżeczka (10 g)
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g)
  • Olej 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie placków bananowych z marchewką:

  1. Banana umyj, obierz i rozgnieć widelcem. Warto w tym przepisie użyć mocno dojrzałego banana, który będzie znacznie słodszy (jeśli nie użyjesz takiego banana to możesz dodać trochę więcej słodzika).
  2. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 
  3. W miseczce umieść banana, marchew, jogurt, mąkę, słodzik i proszek do pieczenia. Wbij jajko i dokładnie mieszaj oraz ucieraj, aż do połączenia składników. 
  4. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na umiarkowanym ogniu.
  5. Rozgrzewaj i rozprowadzaj na patelni niewielkie ilości oleju, aby wysmażyć po kilka placków.
  6. Wykładaj po 1 dużej łyżce ciasta (na 1 placek) i wygładzaj je z góry. Wszystkie placki smaż do lekkiego wyrośnięcia i zarumienienia, czyli przez około 2-3 min na każdą stronę.
  7. Gotowe placki przekładaj na talerz.
  8. Zjedz na ciepło lub na zimno.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jak zrobić placki z bananem, placuszki z marchewką, placuszki bananowe fit, placuszki bananowe przepis, placuszki bananowe z marchewką, jak zrobić placuszki bananowe, jak zrobić placuszki z marchewką, jak zrobić placuszki z bananem, placki bananowe przepis, placki bezglutenowe z bananem, placki marchewkowe na słodko, bananowe placki bezglutenowe

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 45 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze