Przepisy

Jedzenie powinno sprawiać nam radość. Ta radość powinna być podparta smakiem oraz tym, że jedzenie które spożywamy dobrze wpływa na nasze ciało. Racjonalne podejście do jedzenia to sztuka wyborów. Tylko od nas zależy co spożywamy oraz jakiej jest jakości. Odpowiednio przygotowane posiłki powinny dostarczać witaminy, minerały, podstawowe kwasy tłuszczowe, enzymy i przeciwutleniacze. Warto, aby w codziennej diecie znajdowały się takie produkty jak: białka, węglowodany i tłuszcze oraz warzywa i owoce. Produkty z każdej z tych grup mają inne właściwości dla organizmu, dlatego powinniśmy się starać korzystać z nich wszystkich…
Nasze dietetyczne przepisy możesz przesortować według kategorii, które najbardziej Cię interesują. Do wyboru masz m.in. rodzaj diety, sposób przygotowania czy nawet nietolerancje.
– zdrowe przepisy
– dietetyczne przepisy
– fit przepisy
– przepisy z kaloriami
– blog dietetyczny z przepisami i kaloriami

  • Mus śliwkowy przepis

    Mus śliwkowy

    Mus śliwkowy – pełen błonnika i witamin, słodzony erytrytolem. Idealny jako deser lub dodatek do słodkiego dania. Jak zrobić mus ze śliwek? Poznaj przepis na mus śliwkowy! Mus śliwkowy to lekki, a jednocześnie pełen smaku słodki sos owocowy, który nie tylko zachwyca podniebienie, ale także wspiera zdrowie. Śliwki są bogate w błonnik, co pomaga w trawieniu i utrzymaniu zdrowej wagi. Dostarczają również witaminy A i C oraz antyoksydanty, które chronią komórki przed starzeniem. Erytrytol, użyty jako słodzik, nadaje naturalnej słodyczy bez dodatkowych kalorii, co czyni ten mus świetnym wyborem dla osób dbających o sylwetkę. Mus śliwkowy można podawać z jogurtem,…

    Przeczytaj więcej
  • Makaron smażony z jajkiem

    Makaron smażony z jajkiem – bogate w białko jajko i oliwa pełna zdrowych tłuszczów w towarzystwie makaronu. Jak zrobić makaron z jajkiem? Poznaj przepis z makaronu i jajka! Makaron smażony z jajkiem to szybkie, proste danie z makaronu pełne wartości odżywczych. Jajko dostarcza wysokiej jakości białka, witamin z grupy B…

    Przeczytaj więcej
  • Suflet serowy

    Suflet serowy – delikatne jajka i ser pełen wapnia w lekkiej formie. Jak zrobić suflet serowy z jajek? Poznaj prosty przepis na jajeczny suflet serowy! Suflet serowy to delikatne i puszyste danie, które łączy w sobie bogactwo białka z jajek i zdrowych tłuszczów z sera żółtego. Jajka dostarczają cennych aminokwasów,…

    Przeczytaj więcej
  • Dip serowy

    Dip serowy – Idealny do nachosów, warzyw lub pieczywa. Smaczny i pełen wapnia! Jak zrobić sos serowy? Poznaj prosty przepis na dip z sera i śmietany! Dip serowy to kremowy i aromatyczny sos, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do wielu różnych dań czy przekąsek. Ser żółty, bogaty w wapń,…

    Przeczytaj więcej
  • Kebaboburger z tofu i warzywami

    Kebaboburger z tofu i warzywami – roślinna alternatywa pełna białka, witamin i zdrowych tłuszczów. Jak zrobić zdrowy fast food z tofu? Poznaj przepis na burgera z tofu! Kebaboburger z tofu i warzywami to zdrowa i roślinna alternatywa dla burgera i kebaba w jednym, pełna smaku i wartości odżywczych. Tofu, bogate…

    Przeczytaj więcej
  • Sałatka z mandarynki, śliwki i borówek

    Sałatka z mandarynki, śliwki i borówek – orzeźwiająca przekąska pełna witamin i antyoksydantów. Jak zrobić owocową sałatkę? Poznaj przepis na sałatkę owocową! Sałatka z mandarynki, śliwki i borówek to orzeźwiająca, lekka i kolorowa propozycja, idealna na każdą porę dnia. Połączenie soczystych mandarynek, słodkich śliwek i delikatnych borówek tworzy wyjątkową kompozycję…

    Przeczytaj więcej
  • Wegański kogel-mogel

    Wegański kogel-mogel – lekki, słodki deser dostarczający białko i przeciwzapalne właściwości. Jak zrobić kogel mogel wegański? Poznaj przepis na wegański kogel-mogel! Wegański kogel-mogel to lekki, słodki deser, który stanowi roślinną wersję tego klasycznego przysmaku. Głównym składnikiem jest aquafaba, czyli woda z ciecierzycy, która doskonale zastępuje białka jaj, dostarczając przy tym…

    Przeczytaj więcej
  • Quesadilla z chrupiącym tofu

    Quesadilla z chrupiącym tofu – lekkie, roślinne danie pełne białka i smaku. Jak zrobić quesadillę z tofu? Poznaj przepis na pyszne danie z tofu i tortilli! Quesadilla z chrupiącym tofu to pyszne danie, które łączy w sobie lekkość tortilli z wyrazistym, roślinnym nadzieniem. Chrupiące tofu, przygotowane z aromatycznymi przyprawami, to…

    Przeczytaj więcej
  • Kurczak w pomidorach

    Kurczak w pomidorach – lekkie, aromatyczne danie z piersi kurczaka, pełne białka i smaku. Jak zrobić kurczaka w sosie pomidorowym? Poznaj przepis na kurczaka w sosie! Kurczak w pomidorach to proste, a zarazem wyjątkowo aromatyczne danie, które łączy soczystą pierś z kurczaka z bogatym, pomidorowym sosem pełnym smaków śródziemnomorskiej kuchni.…

    Przeczytaj więcej
  • Sałatka z kapustą, polędwicą sopocką i pomidorkami

    Sałatka z kapustą, polędwicą sopocką i pomidorkami – sycące danie pełne błonnika i smaku. Jak zrobić sałatkę z szynką? Poznaj przepis na sałatkę z kapusty! Sałatka z kapustą, polędwicą sopocką i pomidorkami to sycące, pełne smaku danie, które łączy świeżość warzyw z delikatnym aromatem polędwicy. Kapusta dostarcza mnóstwo błonnika, wspomagając…

    Przeczytaj więcej
1 2 3 4 5 6 151