Są tak proste, że aż trudno uwierzyć, jak dobrze smakują

Domi Zaremba
Rulony serowo-wędlinowe smażone na maśle przepis

Roladki z szynki i sera to proste danie z szynki. Jak zrobić roladki z serem żółtym? Poznaj łatwy przepis na ruloniki z szynki i sera!

Roladki z szynki i sera to szybka przekąska, która zaskakuje smakiem mimo minimalnego wysiłku. Wystarczy chwila, by stworzyć danie, które sprawdzi się zarówno w klasycznym jadłospisie oraz w diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej.

Delikatna szynka i roztapiający się ser tworzą połączenie idealne, czyli sycące, a zarazem lekkie. Takie ruloniki można podać na śniadanie, kolację albo przekąskę między posiłkami. Świetnie pasują też do sałatek, warzyw, sosów lub niskowęglowodanowego pieczywa.

Ser żółty, będący głównym składnikiem farszu, dostarcza nie tylko solidną porcję białka, ale też szereg witamin (A, D, K, z grupy B) oraz składników mineralnych takich jak wapń, fosfor i magnez, ważnych m.in. dla zdrowych kości, mięśni i pracy układu nerwowego.

To jeden z tych przepisów, które pokazują, że szybkie i zdrowe nie musi oznaczać nudne. Wystarczy kilka składników, by stworzyć coś naprawdę pysznego.
Jeśli lubisz szybkie roladki z szynki – sprawdź również przepis na wędlinowe roladki z serem i sałatą.
Jak zrobić roladki z szynki i sera? Poznaj prosty przepis na roladki z szynki!


Czas przygotowania: 3 min
Kalorie: 280
Białko: 24 g
Węglowodany: 1 g
Tłuszcze: 20 g

Składniki na roladki z szynki i sera:

  • Wędlina polędwica sopocka – 5 plastrów (50 g)
  • Ser żółty – 1 kawałek lub 5 plastrów (50 g)
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie roladek z szynki i sera:

Rulony serowo-wędlinowe smażone na maśle przepis
Zawiń kawałki sera w plastry szynki

Krok 1: Jeśli używasz sera w kawałku, zetrzyj go na tarce. Następnie rozłóż plastry lub porcje startego sera na wędlinie i zawiń całość w ruloniki.

Rulony serowo-wędlinowe smażone na maśle przepis
Rulony usmaż na maśle klarowanym

Krok 2: Masło rozgrzej i rozprowadź na powierzchni patelni. Po chwili włóż rulony (miejscem zawinięcia do dołu). Jeśli rulony się rozwalają to użyj wykałaczek. Podsmażaj do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia wędliny. Co chwilę przewracaj na drugą stronę.

Roladki z szynki i sera przepis
Gotowe roladki przełóż na talerz

Krok 3: Wyłóż na talerz.


Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: roladki z szynki i sera żółtego, ruloniki z szynki i sera, ruloniki z szynki, ruloniki z sera żółtego, ruloniki z szynki przepis, roladki z szynki przepis, roladki z wędliny przepis, proste danie z wędliny, jak zrobić roladki z szynki, jak zrobić ruloniki z szynki, szynka ser przepis

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 45 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis