Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami
Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami to pomysł na danie z udek kurczaka. Jak zrobić faszerowane udka z kurczaka? Poznaj przepis na udka z kurczaka!
Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami to proste i naprawdę pyszne danie z udek kurczaka bez kości. Jest zdrowe, pożywne i niezwykle uniwersalne.
Faszerowane udka z kurczaka można zjeść same lub z różnymi dodatkami np. sosami, sałatkami, puree czy ryżem.
Mięso z kurczaka to bardzo wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych.
Ser żółty to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy K, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy jodu.
Orzechy ziemne to bogate źródło białka, zdrowych tłuszczów (jedno- i wielonienasyconych), antyoksydantów, błonnika oraz witamin i składników mineralnych.
Jak zrobić faszerowane udka z kurczaka? Poznaj prosty przepis na udka z kurczaka z serem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 40 min
Kalorie: 433
Białko: 40 g
Węglowodany: 4 g
Tłuszcze: 27 g
Składniki na 1 porcję uda z kurczaka faszerowanego serem i orzechami:
- Udo z kurczaka bez kości i bez skóry 2 sztuki (160 g)
- Ser żółty 1 kawałek lub 2 plastry (30 g)
- Orzeszki ziemne 2 łyżki (20 g)
Przygotowanie uda z kurczaka faszerowanego serem i orzechami:
- Ser zetrzyj lub drobno pokrój.
- Orzeszki drobno pokrój.
- Mięso połóż wewnętrzną częścią do góry. Rozłóż ser i orzeszki, a następnie złóż oraz zepnij wykałaczkami w taki sposób, aby farsz nie wypadł ze środka.
- Delikatnie przełóż do małego naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz do prawidłowej obróbki termicznej mięsa i zarumienienia, czyli przez około 25-30 min.
- Wyłóż na talerz.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: udko z kurczaka faszerowane serem, udko z kurczaka faszerowane przepis, udka z kurczaka faszerowane, faszerowane udka z kurczaka bez kości i skóry, udka z kurczaka bez kości i skóry przepis, dania z udek kurczaka-przepisy, faszerowane udka z kurczaka z piekarnika, jak zrobić faszerowane udka z kurczaka, przepis na udka z kurczaka z serem, udko z kurczaka pieczone z serem, udko z kurczaka z serem przepis, obiad z udek kurczaka przepisy, obiad udka z kurczaka w piekarniku, udka z kurczaka nadziewane serem, nadziewane udka z kurczaka przepisy, keto udka z kurczaka, faszerowane udka z kurczaka przepisy, udka faszerowane, czym nadziać udka z kurczaka, sprawdzony przepis na udka faszerowane, nadzienie do udek z kurczaka
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: