Jajko sadzone w kwiatku z papryki– proste, smaczne i pełne witamin! Jak zrobić jajko sadzone w kwiatku papryki? Poznaj prosty przepis na jajko sadzone w papryce!
Jak dietetyk online może pomóc w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych?
Każdy, kto dba o zdrowie, dobrze wie, że zdrowe odżywianie to nie chwilowa moda, lecz inwestycja w siebie. Coraz więcej osób dostrzega, że trwała zmiana stylu życia nie zaczyna się…
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą najcenniejsze właściwości
Większość osób trzyma cebulę i czosnek w złym miejscu, przez co tracą smak i moc. Sprawdź, jak je przechowywać, by zachowały swoje właściwości. Cebula i czosnek to podstawa wielu potraw,…
Papryka faszerowana, ale inaczej. Ten składnik zmienia wszystko
Papryka faszerowana kurczakiem i ananasem to prosty fit posiłek na szybko. Jak zrobić faszerowaną paprykę? Poznaj prosty przepis na faszerowaną paprykę! Soczysta, lekko słodka i pełna koloru papryka to warzywo,…
Nie myjesz bananów? Zobacz, co odkryto na ich skórkach
Myślisz, że banan nie wymaga mycia? Jego skórka może kryć więcej, niż przypuszczasz – od bakterii po cenne składniki, których zwykle nie doceniamy. Większość osób obiera banana bez zastanowienia i…
Zrób to z jajkiem, a już nigdy nie wrócisz do zwykłej jajecznicy
Składane jajko to prosty i szybki w przygotowaniu oraz dietetyczny posiłek. Jak zrobić składane jajko? Poznaj prosty pomysł na jajka na śniadanie! Wygląda jak omlet, ale ma w sobie coś…
Większość ludzi źle przechowuje mąkę i nawet o tym nie wie
Większość z nas trzyma mąkę tak, jak ją kupiła, czyli w papierze i na półce. To błąd, który może kosztować smak, wartości i bezpieczeństwo całej potrawy. Mąka wydaje się produktem,…
-
Przeczytaj więcej
Surówka z marchewki – idealna kombinacja świeżości i korzyści dla ciała. Jak zrobić surówkę z marchewki i jogurtu? Poznaj przepis na surówkę z marchewki i majonezu!
-
Przeczytaj więcej
Jak rozpoznać awokado, które będzie kremowe i pełne smaku? Poznaj proste triki, które ułatwią wybór idealnego owocu za każdym razem. Awokado to owoc, który potrafi zachwycić kremową konsystencją i delikatnym smakiem, ale tylko wtedy, gdy jest odpowiednio dojrzałe. W sklepie często trudno odróżnić ten idealny od zbyt twardego lub przejrzałego,…
-
Przeczytaj więcej
Koreczki à la caprese– elegancka, zdrowa przekąska, która zachwyci każdego swoim smakiem! Jak zrobić koreczki z mozzarellą? Poznaj przepis na koreczki caprese!
-
Przeczytaj więcej
Kulki ryżowe à la Raffaello– lekki deser pełen smaku, który zadowoli Twoje podniebienie bez wyrzutów sumienia! Jak zrobić kulki Raffaello? Poznaj przepis na Raffaello!
-
Przeczytaj więcej
Tortilla z hummusem i warzywami – zdrowy, szybki posiłek pełen smaku i kolorów! Jak zrobić tortillę z warzywami i hummusem? Poznaj przepis na tortillę z hummusem!
-
Przeczytaj więcej
Chcesz, żeby pieczarki były złociste i aromatyczne, a nie miękkie i wodniste? Poznaj prosty trik, który całkowicie zmienia ich smak i strukturę. Jeśli podczas smażenia pieczarki nie rumienią się, tylko puszczają dużo wody i wyglądają bardziej jak gotowane niż smażone, często stoi za tym jeden prosty błąd. Wiele osób nie…
-
Przeczytaj więcej
Purée z batata – bogate w smak i zdrowie, idealne dla serca i oczu. Jak zrobić puree z batata? Poznaj prosty przepis na puree z batata!
-
Przeczytaj więcej
Soczyste pestki bez bałaganu? Odkryj najszybszy i najczystszy sposób na obieranie granatu, który pokochasz od pierwszej próby. Granat to owoc, który wyglądają kusząco, ale wiele osób podchodzi do nich z rezerwą. A to wszystko głównie przez obawy przed sokiem tryskającym na wszystkie strony i ziarenkami rozsypującymi się po kuchni. Tymczasem…
-
Przeczytaj więcej
Jogurt z mieszanką studencką i masłem orzechowym– idealne połączenie smaku, białka i energii! Z czym jeść mieszankę studencką na diecie? Poznaj przepis z jogurtem!