Kapusta pak choi w orientalnym stylu przepis

Kapusta pak choi w orientalnym stylu

Domi Zaremba

Kapusta pak choi w orientalnym stylu to prosty posiłek dietetyczny. Jak przygotować kapustę pak choi? Poznaj prosty przepis na chińską kapustę pak choi!

Kapusta pak choi w orientalnym stylu to proste i szybkie w przygotowaniu danie z pak choi.
Kapusta chińska pak choi jest niezwykle popularna w kuchni azjatyckiej. Pochodzi z Azji Wschodniej, a uprawiana jest w Chinach, Ameryce Północnej oraz w Europie. W Polsce nie jest jeszcze zbyt popularna, ale za sprawą jej niezwykłych właściwości zdrowotnych można ją coraz częściej znaleźć w sklepach.
Kapusta pak choi jest bogatym źródłem wielu witamin i minerałów, a do tego jest niskokaloryczna– w 100 g zawiera tylko 13 kalorii.
Kapustę pak choi można jeść na wiele sposobów: surową, gotowaną, smażoną oraz pieczoną.
Jeśli lubisz aromatyczne dania z pak choi– sprawdź przepis na zupę chińską z pak choi.
Jak przyrządzić kapustę pak choi? Poznaj prosty przepis na kapustę pak choi!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min
Kalorie: 184
Białko: 10 g
Węglowodany: 26 g
Tłuszcze: 14 g

Składniki na 1 porcję kapusty pak choi w orientalnym stylu:

  • Kapusta chińska pak choi 1 duża lub 2 średnie sztuki (300 g)
  • Cebula 1 mała sztuka (50 g)
  • Imbir 1 kawałek (10 g)
  • Czosnek 1 ząbek (5 g)
  • Sos sojowy 3 łyżki (20 g)
  • Olej sezamowy 1 łyżka (6 g)
  • Syrop z agawy 1 łyżka (15 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)
  • Chilli

Przygotowanie kapusty pak choi w orientalnym stylu:

  1. Kapustę pak choi umyj, osusz i przekrój na pół lub pokrój w ćwiartki. 
  2. Cebulę obierz i drobno pokrój. 
  3. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.
  4. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. 
  5. Na patelni rozgrzej olej. Po chwili wrzuć cebulę, czosnek i imbir. Dodaj szczyptę przyprawy chilli. Smaż na umiarkowanym ogniu przez kilka minut, co chwilę mieszając. 
  6. Następnie dodaj sos sojowy, syrop z agawy i pak choi. Smaż przez około 2-4 min, cały czas delikatnie mieszając i obracając kapustę na różne strony. 
  7. Przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pak choi przepisy, pak choi z patelni, pak choi na patelni, kapusta chińska przepisy, kapusta chińska jak przyrządzić, danie z kapustą pak choi, dania z kapusty pak choi, co zrobić z pak choi, szybkie danie z pak choi, pak choi przepisy kulinarne, jak przyrządzić kapustę pak choi, przepis na kapustę pak choi, przepis na danie z kapusty pak choi, jak przygotować kapustę pak choi

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 36 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis