Menu
Przepisy / Śniadanie / Obiad / Kolacja

Zupa chińska z pak choi

Zupa chińska z pak choi to prosta i szybka w przygotowaniu dietetyczna zupa. Jak zrobić zupę chińską? Poznaj łatwy przepis na zupę chińską z pak choi!

Zupa chińska z pak choi to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa dietetyczna o niesamowicie intensywnym smaku i aromacie.
Chińska zupa świetnie smakuje sama lub z różnymi dodatkami np. makaronem (szczególnie ryżowym, celofanowym, udon czy chow mein), małymi pierożkami czy kluseczkami.
Do jej przygotowania potrzebujesz tylko bulionu warzywnego (w kostce lub domowego wywaru z warzyw), czosnek, świeży imbir, sos sojowy, cukier i chińską kapustę pak choi.
Czosnek i imbir dodają tej zupie pobudzających oraz rozgrzewających właściwości.
Jeśli lubisz aromatyczne dania z pak choi– sprawdź przepis na kapustę pak choi w orientalnym stylu.
Jak zrobić zupę z pak choi? Poznaj prosty przepis na chińską zupę!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 104
Białko: 9 g
Węglowodany: 15 g
Tłuszcze: 10 g

Składniki na 1 porcję zupy chińskiej z pak choi:

  • Kapusta pak choi 1 średnia sztuka (220 g)
  • Bulion warzywny 1 kostka (10 g) / 500 ml domowego bulionu (sprawdź przepis)
  • Imbir świeży 1 kawałek (10 g)
  • Czosnek 1 ząbek (5 g)
  • Sos sojowy 3 łyżki (20 g)
  • Cukier 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól
  • Woda

Przygotowanie zupy chińskiej z pak choi:

  1. Czosnek obierz i rozbij.
  2. Imbir umyj i pokrój w plasterki.
  3. W garnku zagotuj bulion warzywny lub odpowiednią ilość wody (według zaleceń znajdujących się na opakowaniu kostki) i wrzuć kostkę bulionową.
  4. Dodaj czosnek, imbir, sos sojowy oraz cukier.
  5. Nałóż pokrywkę i zmniejsz ogień. Gotuj na małym ogniu przez około 5-10 min, aby wywar nabrał aromatu. 
  6. Liście kapusty (możesz je odciąć od głąba lub zostawić w formie główki) umyj i osusz. 
  7. Pod koniec gotowania wyjmij czosnek i imbir. A następnie dodaj liście kapusty do wywaru- zanurz je całe, aby je sparzyć. 
  8. Posmakuj i opcjonalnie dopraw solą.
  9. Przełóż do miski. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: przepis z pak choi, zupa chińska przepis, zupa z pak choi, zupa z kapustą pak choi, zupa z pak choi przepis, zupa pak choi z imbirem, przepis na chińską zupę, zupa imbirowa przepis, pak choi przepisy kulinarne, pak choi przepis, zupy po chińsku przepis, szybkie danie z pak choi, jak zrobić zupę chińską, jak ugotować zupę chińską

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 42 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze