Menu
Przepisy / Obiad / Kolacja

Makaron z tuńczykiem i serkiem Bieluch

Makaron z tuńczykiem i serkiem Bieluch to prosty fit obiad. Jak zrobić makaron z tuńczykiem? Poznaj prosty przepis na makaron z tuńczykiem i serkiem Bieluch!

Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni, ale cenisz sobie dobry smak przygotowanego jedzenia- makaron z tuńczykiem i serkiem Bieluch to idealna propozycja dla Ciebie!
Makaron w takim wydaniu świetnie nadaje się na każdy posiłek, szczególnie w dni kiedy nie masz wiele czasu lub chęci na gotowanie.
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba o sporej zawartości białka i wysokiej wartości odżywczej.
Serek Bieluch to naturalny produkt, który nie zawiera konserwantów i stabilizatorów, a ponadto dzięki stosowaniu w procesie jego produkcji nowoczesnej technologii membranowej (ultrafiltracji), zawiera wszystkie najważniejsze białka serwatkowe mleka.
Białko jest bardzo ważnym elementem diety, ponieważ jest budulcem mięśni i bardzo dobrze zaspokaja głód.
Dodatkowo Bieluch dostarcza organizmowi cennych mikroelementów, m.in. wapń, który jest konieczny do zachowania dobrej kondycji kości.
Jak zrobić makaron z tuńczykiem? Poznaj prosty przepis na makaron z tuńczykiem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 295
Białko: 23 g
Węglowodany: 38 g
Tłuszcze: 5 g

Składniki na 1 porcję makaronu z tuńczykiem i serkiem Bieluch:

  • Makaron 1 porcja (50 g)
  • Serek Bieluch 2 łyżki (50 g)
  • Tuńczyk w wodzie z puszki 2 łyżki (50 g)
  • Kukurydza konserwowa 1 łyżka (15 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie makaronu z tuńczykiem i serkiem Bieluch:

  1. Makaron ugotuj do preferowanej miękkości zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu.
  2. Odcedzony makaron ponownie umieść w garnku. Od razu dodaj serek, odcedzonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka oraz odcedzone ziarna kukurydzy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz.

Jeśli skorzystasz z naszego przepisu, będzie nam bardzo miło jeśli dodasz zdjęcie (story lub post) na Facebook lub Instagram i nas oznaczysz:
Instagram
Facebook
Dziękujemy!

5 37 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze