Menu
Przepisy / Deser / Przekąska

Kompot z rabarbaru i truskawek

Kompot z rabarbaru i truskawek to prosty fit napój owocowy. Jak zrobić kompot z rabarbaru i truskawek? Poznaj prosty przepis na kompot z truskawek i rabarbaru!

Kompot z rabarbaru i truskawek to niesamowicie orzeźwiający i aromatyczny fit napój, który jest według mnie idealną przekąską na słodko lub uzupełnieniem oraz urozmaiceniem posiłków i deserów.
Kompot truskawkowo-rabarbarowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Kompot można wypić na ciepło lub na zimno. Obie wersje są smaczne, ale zdecydowanie bardziej polecam pić go na zimno.
Truskawki mają mnóstwo cennych właściwości i wartości odżywczych. Dzięki sporej zawartości witaminy C i kwasu elagowego, wspierają układ odpornościowy. A zawarte w nich pektyny wpływają pobudzająco na pracę jelit. Ich sporą zaletą, szczególnie podczas odchudzania jest niska kaloryczność. 
Rabarbar to bogate źródło antyoksydantów, błonnika, witamin: A, E i C, a także potasu i magnezu.
Jak zrobić dietetyczny kompot z rabarbaru i truskawek? Poznaj prosty przepis na fit kompot rabarbarowo-truskawkowy!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 52
Białko: 2 g
Węglowodany: 12 g
Tłuszcze: <1 g

Składniki na 1 porcję kompotu z rabarbaru i truskawek:

  • Rabarbar 1 sztuka (100 g)
  • Truskawki 2 garści (100 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 5 łyżek (50 g)
  • Woda

Przygotowanie kompotu z rabarbaru i truskawek:

  1. Rabarbar umyj, osusz i pokrój w około 1-2 cm kawałki. 
  2. Truskawki umyj, obierz z szypułek i przekrój na pół.
  3. W rondelku umieść owoce i słodzik. Zalej zimną wodą w proporcji mniej więcej 3:1 (woda:owoce). Zagotuj i zmniejsz ogień. 
  4. Gotuj na małym ogniu do miękkości i puszczenia soku, czyli mniej więcej przez 15 min. 
  5. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: kompot przepis rabarbar, kompot z rabarbaru bez cukru, kompot z rabarbaru przepis, pyszny kompot z rabarbaru i truskawek, jak zrobić kompot z rabarbaru i truskawek, jak ugotować kompot z rabarbaru i truskawek, kompot z truskawek i rabarbaru, kompot z truskawek i rabarbaru przepis, kompot z rabarbaru i truskawek przepis, kompot z truskawek i rabarbaru jak zrobić, przepis na kompot z rabarbaru i truskawek, jak zrobić kompot z truskawek i rabarbaru

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 2 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze